MH17 був збитий з території, яка була під контролем контролем проросійських терористів

mh17

Пасажирський літак “Боїнг” Малайзійських авіаліній був збитий ракетою з комплексу “Бук”, розташованого в шести кілометрах від села Сніжне Донецької області.

Представники Міжнародної слідчої групи повідомили про це на зустрічі з родичами жертв катастрофи.

Територія, з якої була пущена ракета, перебувала під контролем проросійських сепаратистів. Потім комплекс “Бук” був повернутий в Росію.

Голландський прокурор Фред Вестербеке представив сім’ям жертв рейсу MH17 проміжний звіт першого етапу роботи Спільної слідчої групи.

Спираючись на опитування свідків, перехоплення розмов бойовиків, дані радарів, відео з соціальних мереж, знімки із супутників, слідчі стверджують: причиною загибелі 298 осіб була ракета серії 9М38, випущена з ЗРК “Бук”. ЗРК був встановлений на височині поля розміром 500 на 600 м поблизу селища Первомайський Донецької області.

Як зазначено в звіті, це найвище місце в радіусі 5 км. Зазначена територія в липні 2014 року контролювалася проросійськими сепаратистами.

Слідство зазначає: той факт, що зенітно-ракетна установка прибула в Україну з Росії і після того, як випустила ракету по MH17, повернулася назад в РФ, може говорити про участь російських солдат в управлінні комплексом.

Але, на думку слідчих, те, що ЗРК “Бук” прибув з РФ і потім повернувся назад, не є самодостатнім, щоб висунути звинувачення. Щоб передати справу до суду, потрібно чітко визначити коло підозрюваних, ланцюжок підпорядкування і передачі наказів і т.д.

Правда України

leave a reply: