Дегенерат лукашенко арештував свого посіпаку і похвостича Юрія Чижа

lukashenko-chyzh

Дегенерат лукашенко арештував свого посіпаку і похвостича Юрія Чижа.

Гендиректор групи компаній “Трайпл” Юрій Чиж – білоруський мільйонер, якого в ЄС називали “гаманцем Лукашенка”, – затриманий за підозрою в несплаті великої суми податків і знаходиться в СІЗО КДБ.

Разом з Юрієм Чижем затримані ряд менеджерів компанії; стосовно затриманих проводяться невідкладні слідчі дії та необхідні оперативно-розшукові заходи, повідомив в неділю прес-секретар КДБ Дмитро Побяржин.

Визначна для Білорусі обставина: офіційне підтвердження затримання знакової в країні фігури з’явилося в вихідний день, хоча протягом півтори доби в КДБ запевняли, що інформацію про “маски-шоу” в офісі “Трайпл” черпають з інтернету, що гуде з цього приводу, і обіцяли з’ясувати , в чому справа, на початку робочого тижня.

У зв’язку з цим слід нагадати, що про затримання Володимира Япрінцева – колишнього бізнес-партнера Юрія Чижа – офіційно стало відомо через три місяці після того, як на бізнесмена наділи наручники. Япрінцева, що знаходиться під слідством вже півроку, звинувачують в шахрайстві і виведення коштів за кордон; і тепер головна гіпотеза тих, хто обговорює ситуацію в Мінську – Япрінцев Чижа “здав”.

Примітно, що в кінці минулого літа білоруське телебачення демонструвало, як Юрій Чиж разом з президентом і колом близьких до Лукашенка осіб збирає картоплю в заміській резиденції глави держави.

Чиж часто супроводжував Лукашенка в поїздках, на офіційних і неформальних заходах. Коли Лукашенко навчав косити французького актора Жерара Депардьє, що приїхав в Білорусь, бізнесмен Чиж, виходець із багатодітної сільської родини, спритно управлявся з косою поруч.

У березні 2012 року Юрій Чиж був внесений до списку осіб, до яких застосовуються візові та економічні санкції ЄС, як бізнесмен, “який надає фінансову підтримку режиму Лукашенка через своє підприємство “Трайпл”, активне в різних сферах білоруської економіки”. У жовтні 2015-го суд Європейського союзу в Люксембурзі скасував санкції, зазначивши, що Рада ЄС не змогла надати доказів фінансової підтримки Чижем режиму Олександра Лукашенка.

Правда України

leave a reply: