Укртранснафта призупинила прийом і транспортування нафти Укрнафти, незважаючи на попередню оплату послуг

Коломойський

Укртранснафта призупинила прийом і транспортування нафти Укрнафти, незважаючи на попередню оплату послуг. Про це повідомляє прес-служба компанії.

“У зв’язку з затоварюванням резервуарних парків, ПАТ “Укрнафта” буде вимушене припинити видобуток нафти і газу починаючи з 24:00 31 липня 2015 року. Це призведе до припинення законтрактованих поставок нафти на нафтопереробні потужності”, – йдеться в повідомленні.

Незаплановане припинення видобутку також може спричинити незворотні наслідки техногенного характеру, заявляють у компанії.

Заступник голови правління – виконавчий директор Укрнафти Володимир Пустоваров заявив, що перед компанію вперше постала подібна ситуація, і пригрозив Укртранснафті судом.

Окрім того, керівництво Укрнафти звернулося до голови Нафтогазу Андрія Коболєва і міністра енергетики Володимира Демчишина з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася, і не допустити зупинки видобутку нафти і газу.

НАК також відмовилася транспортувати нафту, видобуту Укрнафтою, на Кременчуцький нафтопереробний завод через відмову групи Приват повернути в державні нафтопроводи технологічну нафту з Кременчуцького НПЗ. Він зазначив, що менеджери Кременчуцького НПЗ відмовляються повертати технологічну нафту під вигаданими приводами.

“Кажуть, що ситуація неспокійна, треба з Міноборони узгодити”, – сказав Пасішник.

Раніше повідомлялось про те, що Укрнафта відмовляється виплачувати державі 1,8 млрд грн дивідендів за 3 останні роки, посилаючись на те, що Нафтогаз забрав у неї газу на 2,6 млрд грн. У Нафтогазі вважають цю аргументацію незаконною.

Як раніше повідомлялося, Міністерство екології та природних ресурсів України має намір призупинити ліцензії Укрнафти через великі борги, накопичені компанією перед державним бюджетом.

Правда України

leave a reply: