Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе не рветься стати генеральним

Генеральна прокуратура України

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе назвав “нереальним” його призначення головою Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Так, на запитання ведучого про те, чи реальне його призначення на посаду генерального прокурора України замість Віктора Шокіна, Сакварелідзе відповів: “Ні, це не реально. У мене є свій напрям, дуже багато роботи попереду – це дуже складний процес, так що будемо рухатися вперед”.

Він зазначив, що з 20 липня почалася подача документів для участі в конкурсі з відбору керівників місцевих прокуратур і треба рухатися в цьому напрямку.

“У мене є підтримка громадськості, у мене є довіра і підтримка Президента України, підтримка Віктора Миколайовича (Шокіна – ред.). Він жодним чином не противиться на жодному етапі цієї реформи. Він сьогодні якраз підписує наказ про затвердження положення про проведення цього конкурсу та процес вже запустився”, – сказав Сакварелідзе.

Що стосується його можливих конфліктів з іншими заступниками глави ГПУ Володимиром Гузирем та Юрієм Столярчук, то, за словами Сакварелідзе “бувають розбіжності, але головне, щоб це не заважало самому процесу”.

Нагадаємо, раніше Сакварелідзе анонсував скорочення працівників прокуратури на місцевому рівні.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

leave a reply: