Служка бєні олександр дубінський подавав документи на отримання громадянства Румунії


 
Нинішній так званий народний депутат від “слуги народу” олександр дубінський понад два роки тому подав документи на отримання громадянства Румунії — скориставшись спрощеною процедурою, яка передбачає наявність румунського коріння.

Журналісти-розслідувачі отримали документи, які підтверджують, що у грудні 2017 року олександр дубінський подав заявку на отримання громадянства Румунії. Зокрема, надав копії закордонних та українського паспортів, свідоцтво про народження. У відповідь Національне агентство з питань громадянства Румунії присвоїло йому персональний номер (дивіться фото).

Про те, що Дубінський подавався на отримання румунського паспорта, нам підтвердило й джерело, яке має зв’язки у Міністерстві юстиції цієї країни.

За даними нашого джерела, для оформлення документів на громадянство народний депутат скористався послугами компанії з Чернівців, яка гроші знаходить у вас необхідне румунське коріння.

Її представник у телефонній розмові розповів, що румунський паспорт може нам обійтись у 5-6 тисяч євро. При цьому навіть наявність румунських предків — необов’язкова.

Також джерело повідомило, що отриманням частини документів для оформлення Дубінському громадянства займалась румунська адвокатка Єлєна Замфір. У телефонній розмові жінка підтвердила, що прізвище дубінського їй знайоме (запис розмови є в редакції).

Наразі невідомо, чи завершив народний депутат процедуру з отримання громадянства.

Але в українському законодавстві чітко прописано, що добровільне набуття паспорта іншої держави є підставою для позбавлення українського громадянства. Для народного депутата ж втрата громадянства може стати причиною позбавлення мандату.

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції України 23 березня 2020 року отримало від Окружного суду США Південного округу міста Нью-Йорк два доручення про вручення повістки та копії позову народному депутату олександру дубінському та представнику ТОВ “Телерадіокомпанії “Студія 1+1″”.
 
Мережа Правди

leave a reply: