Минулої доби Українські Герої знищили на Донбасі понад 30 путінських дегенератів

del-30ru-degenerats

Минулої доби Українські Герої знищили на Донбасі понад 30 путінських дегенератів.

Речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомляє, що упродовж минулої доби на Донбасі загинули 30 диверсантів та 2 українських військових.

«На маріупольському напрямку у темну пору доби відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою диверсійно-розвідувальною групою. У результаті злагоджених дій військовослужбовців Збройних сил України різних родів військ, противник у цьому бою зазнав важких втрат – до 30 осіб лише вбитими. На жаль, під час бойового зіткнення з окупантами загинули двоє українських військовослужбовців», – сказав Лисенко 5 березня на брифінгу у Києві.

У Міноборони України повідомили, що серед загиблих 4 березня на Донеччині є російські військові.

«Підтверджено чергові втрати російських військовослужбовців зі складу 9 особливого мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК. 4 березня цього року під час невдалої спроби виходу у складі диверсійно-розвідувальної групи, загинув старший лейтенант Воїнов Андрій Володимирович, ще троє, у тому числі єфрейтор Ілющенко Максим Юрійович, отримали поранення. Командир полку, полковник збройних сил Російської Федерації Бондарев Дмитро Євгенович (за документами прикриття Коваленко Євген Дмитрович), намагається приховати дійсну причину загибелі та поранення підлеглих», – мовиться у повідомленні Міноборони України, опублікованому 5 березня.

Підтримувані Росією сепаратисти про втрати наразі не повідомляють.

Раніше у суботу у штабі АТО повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі упродовж останньої доби 50 разів обстрілювали позиції українських військових.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що українські військові обстріляли околиці Донецька та Горлівки. Луганські сепаратисти кажуть, що Збройні сили України за добу двічі обстрілювали їхні позиції.

За час конфлікту на Донбасі, який триває від квітня 2014 року, за оцінками ООН, там загинули близько 10 тисяч людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Правда України

leave a reply: