Ми повинні бути дуже обережними, щоб не допустити інквізиції для поліції

поліція

Ми повинні бути дуже обережними, щоб не допустити інквізиції для поліції.

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе закликала не називати поліцейського Сергія Олійника вбивцею без вироку суду і закликала до обережності. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

“Найголовніше наше досягнення – це те, що ми відкриті, що ми нічого не приховуємо. Ми повинні бути дуже обережними, щоб це не стало “інквізицією” для поліції”, – зазначила Деканоїдзе.

Глава Нацполіції висловила жаль з приводу рішення судді про взяття під варту поліцейського, який застосував зброю для затримання автомобіля-порушника в Києві в ніч на 7 лютого. Вона також закликала не називати нікого вбивцею без вироку суду.

Деканоїдзе підкреслила, що з самого початку поліція передала всі необхідні матеріали слідству, а сам поліцейський Сергій Олійник свідомо прийшов і в прокуратуру, і на засідання суду.

У той же час народний депутат Антон Герщенко вважає, що нині відбувається спроба дискредитувати реформу МВС. Про це він написав на своїй сторінці в мережі.

“Також мені зрозуміло і те, що є цілий ряд сил, які готові, хто відверто, а хто під замовлення, використати цю нагоду для дискредитації реформи МВС і нової патрульної поліції”, – написав Геращенко.

На його думку, вибір запобіжного заходу у вигляді арешту “виступатиме демотивуючим фактором” для співробітників поліції.

Він зазначив, що про взяття Сергія Олійника під особисту поруку підписалися 18 народних депутатів.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав рішення Печерського суду взяти під двомісячний арешт поліцейського Сергія Олійника спробою дискредитувати нову поліцію.

Нагадаємо, що вчора Печерський суд постановив обрати для поліцейського київської патрульної служби Києва Сергія Олійника запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права внесення застави.

Правда України

leave a reply: