Представництво ЄС розкритикувало відтермінування електронних декларацій чиновників

money-ua

Представництво Європейського Союзу в Україні поінформоване про те, що Верховна рада відклала на 2017 рік впровадження електронних декларацій про доходи і витрати держслужбовців.

Про це заявив керівник відділу преси та інформації диппредставництва Юргіс Вільчінскас.

Як відомо, наприкінці грудня Київ взяв на себе зобов’язання запустити роботу Національного агентства з попередження корупції (НАПК) і впровадити електронні декларації держслужбовців в I кварталі 2016 року. Грунтуючись на цьому зобов’язанні, ЄК 18 грудня схвалила позитивний звіт для України.

Але вже через тиждень Верховна рада прийняла бюджет, в якому відклала декларації мінімум на 2017 рік. Про цю норму стало відомо тільки в січні – в урядовому проекті бюджету її не було.

Європейські дипломати стверджують, що також лише зараз дізналися про конфліктну норму.

“Представництво ЄС дізналося з відкритих джерел, що закон про державний бюджет на 2016 рік вносить зміни до закону “Про запобігання корупції” і встановлює, що НАПК має прийняти рішення про початок функціонування системи подання та публікації електронних декларацій посадових осіб державної влади та місцевого самоврядування не раніше ніж 1 січня 2017 “, – заявив Вільчінскас.

За його словами, зараз представництво ЄС чекає коментарі офіційного Києва з цього приводу.

“Ми вивчаємо цю ситуацію і будемо контактувати з українською владою з даного питання”, – зазначив він, додавши, що найближчим часом очікується офіційна реакція ЄС по суті прийнятих змін та зобов’язань України.

Правда України

leave a reply: