Показник правильного курсу України – це відмова путіна списувати борг януковича

putin-i-yanukovich

Відмова Росії списувати 3 мільярди доларів боргу Україні – це доказ правильного курсу Києва, заявив російський соціолог і філософ Ігор Чубайс.

«Хочу звернути увагу на таку деталь: Радянський Союз і пост-СРСР, Російська Федерація, списували десятки мільярдів доларів боргів різним тупиковим режимам: і Куба, і Лівія, і Монголія отримували величезні кошти від СРСР, і потім ці кошти були списані. Але списують тільки тим, хто не вписується у світові правила, у світове право, у світові норми. Тому, коли Росія відмовляється списувати цей борг, це непрямий показник правильного курсу України», – заявив Чубайс.

«Таких Кремль не пробачає, і тому борг списувати не хочуть», – додав він.

Україна наполягає не на списанні, а на реструктуризації 3 мільярдів доларів, отриманих наприкінці 2013 року від Росії колишнім президентом Віктором Януковичем.

Москва вимагає повного повернення боргу до 21 грудня.

Упродовж осені Україна узгодила реструктуризацію своїх зобов’язань, включно зі списанням частини їх, із більшістю зі своїх приватних кредиторів – крім Росії.

Міжнародний валютний фонд 8 грудня зняв заборону на кредитування країн з простроченою суверенною заборгованістю. Проти такого рішення голосувала Росія. Ухвалене рішення означає, що МВФ продовжить виконання своєї антикризової програми для України навіть у разі, якщо Київ прострочить платежі по боргах перед Росією. Того ж дня міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявив, що Москва готує документи для подачі до суду через український борг.

Правда України

leave a reply: