У Києві заборонили роздрібну торгівлю алкогольних і слабоалкогольних напоїв з 23:00 до 10:00

alkohol-kyiv

Депутати Київської міської ради (Київради) під час засідання в четвер ввели заборону на реалізацію суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю, алкогольних і слабоалкогольних напоїв на території Києва з 23:00 до 10:00.

Відповідне рішення підтримали 86 депутатів Київради.

“Щорічно в Україні від алкоголю помирає 40 тис. осіб. Цю страшну статистику ми можемо зупинити лише рішучими діями, спрямованими на пропаганду здорового способу життя та обмеження вживання алкоголю. Я впевнений, що дане рішення знизить рівень дитячого пияцтва, знизить показники криміногенної ситуації в столиці. Кияни варті того, щоб жити в спокійному, цивілізованому, європейському місті”, – зазначив автор проекту рішення, депутат фракції “Солідарність” у Київраді Владислав Михайленко.

Рішенням передбачається, що заборона буде поширюватися тільки на продаж алкоголю в закладах роздрібної торгівлі. Продаж спиртних напоїв і пива в ресторанних закладах у нічний час не забороняється.

Київрада рекомендує контролюючим органам застосовувати до порушників передбачені законодавством заходи, в тому числі, звертатися до органів ліцензування з рекомендацією щодо позбавлення суб’єкта господарювання ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями.

Також Київрада зобов’язала органи ліцензування здійснювати перевірки суб’єктів господарювання щодо виконання даного рішення, а також інформувати про їх результати Київську міськдержадміністрацію.

Правда України

leave a reply: