Корупціонер пасішник переконує, що він не посіпака шахраїв олігархів

pasishnyk

Корупціонер пасішник переконує, що він не посіпака шахраїв олігархів.

Виконавчий директор компанії «Нафтогаз України» Андрій Пасішник заявляє, що сам пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки. Таким чином він прокоментував заяву народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Сергія Лещенка, що спроба призначити Пасішника на посаду стала причиною для міністра Айвараса Абромавичуса подати у відставку.

«Дуже здивований «новиною» від Сергія, бо мене продавлювати не потрібно – з Айварасом ми друзі і постійно спілкуємося, разом в аукціонному комітеті встановлювали прозорі правила продажу нафти. Після звільнення Коржа, я дійсно, особисто пропонував йому свою кандидатуру і виявив бажання працювати з Айварасом в одній команді, але отримав відповідь що ця посада виключно під оборонний комплекс і в нього є кандидати на цю посаду», – написав Пасішник увечері 3 лютого на своїй сторінці у мережі.

«Щодо «Ургазвидобування», то ця компанія перебуває в управлінні «Нафтогазу» і не підпорядковується Мінекономіки. Я у ній і так голова Наглядовоі ради і додаткових важелів контролю не потребую», – додав Андрій Пасішник.

Раніше у середу народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що Абромавичус подав у відставку після спроби «продавити» Пасішника на посаду його заступника.

«Пасішник, нинішній заступник голови «Нафтогазу», історично близький до групи «Воля народу», яка віднедавна, після вступу туди Довгого, стала рятувати коаліцію голосами. Але натомість «Воля народу» хотіла обліку своїх інтересів на ринку енергоносіїв. Зокрема, у компанії «Укргазвидобування». Ця компанія через «Нафтогаз» віднедавна перебуває у підпорядкуванні Мінекономіки», – зазначив Лещенко.

Раніше сьогодні Айварас Абромавичус подав у відставку, заявивши, що ключовою причиною його звільнення з посади міністра став конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Міністр сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

Кононенко називає ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Президент України Петро Порошенко заявив, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус має залишитися на своїй посаді і продовжувати реформи. 

Правда України

leave a reply: