Айварас Абромавічус вирішив подати у відставку через тиск з боку лідера БПП Ігоря Кононенко

kononenko

Айварас Абромавічус вирішив подати у відставку через тиск з боку лідера БПП Ігоря Кононенко.

Причиною свого рішення міністр назвав різку активізацію блокування системних і важливих реформ.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активної протидії проведеним його командою реформ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Сьогодні я прийняв рішення подати у відставку з посади міністра. Причина – різка активізація блокування скільки-небудь системних і важливих реформ в нашій країні”, – сказав він.

“Це вже не просто відсутність підтримки або політичної волі. Це – активні дії, спрямовані на те, щоб паралізувати нашу реформаторську роботу: від несподіваного зняття охорони міністра і його сім’ї до нав’язування під наростаючим тиском сумнівних осіб у мою команду і на ключові посади в держпідприємствах “, – додав Абромавічус.

Міністр підкреслив, що це рішення не емоційне, а викликано тим, що при існуючій системі він і зібрана ним команда не може бути ефективною, так як на неї виявляється дуже сильний тиск. Основним протидією останнім часом Абромавічус назвав одного з лідерів фракції “Блок Петра Порошенка” Ігоря Кононенко.

“У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції, підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Ці люди мають імена, і одне з цих імен я озвучу, – це Ігор Кононенко. Будучи представником політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, в останній місяць він зробив дуже багато, щоб блокувати мою роботу і роботу міністерства “, – сказав Абромавічус.

Міністр зазначив, що хотів би, щоб його відставка послужила якимсь дзвінком і холодним душем, оскільки в даній ситуації технократичним міністрам немає місця і їм не створили умов для роботи.

“Сили зла хочуть відмотати все назад … Давайте позбавлятися від смотрящих, які доют українську економіку … Всі ми, хто з технократичних людей йшли в уряд, думали, що буде по-іншому, що вони отримають політичну підтримку на найвищому рівні “, – сказав глава МЕРТ.

Він додав, що не був також сформований прозорий фонд заробітної плати для нових людей в уряді та міністерствах, хоча це неодноразово обіцялося.

Журналісти зустріли оплесками таку заяву міністра.

Абромавічус уточнив, що поставив до відома про своє рішення поки тільки голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна, тоді як з прем’єром або президентом не спілкувався з цього приводу.

Правда України

leave a reply: