Підкуплені путіним правозахисники вимагають скасувати товарну блокаду Криму в суді

blokada-krymu

Підкуплені путіним правозахисники вимагають скасувати товарну блокаду Криму в суді.

Окружний адміністративний суд Києва взяв до провадження позов громадської організації «Правозахисна група 20 лютого» про скасування постанови Кабінету міністрів України, яка запроваджує заборону на постачання українських товарів з материкової частини до Криму і назад.

Як йдеться у позові, представники громадської організації вимагають в суді визнати протиправною і скасувати постанову Кабміну від 16 грудня «Про обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та / або з іншої території України на тимчасово окуповану територію». Вони також просять витребувати в уряду всі документи, на підставі яких ухвалена ця постанова.

Крім того, позивачі вимагають зупинити дію постанови у зв’язку з тим, що вона «може завдати шкоди конституційним і громадянським правам громадян, які неможливо буде відновити у разі дії документа».

Розгляд позову почнеться 3 лютого.

Постанова Кабміну України набула чинності в середині січня 2016 року. Документом вводяться обмеження на провезення з Криму на материк і назад продуктів харчування й інших речей. Відповідно до документа, з собою можна провести предмети, зазначені в 370 статті Митного кодексу України. У ній перераховані 23 найменування особистих речей (одяг, техніка, предмети особистої гігієни).

Припинення всіх поставок до Криму вимагали учасники акції з блокади Криму, яка стартувала на адмінкордоні 20 вересня 2015 року.

Правда України

leave a reply: