Шахраї бродський і шуфрич вкрали в українців будівлю Київського річкового вокзалу

brodskiy-shuvrich

Будівля Київського річкового вокзалу, який обіцяють переробити на ресторанну галерею до травня цього року, належить компанії, пов’язаній з екс-головою Держкомпідприємництва України Михайлом Бродським і народним депутатом від «Опозиційного блоку» Нестором Шуфричем. 

Відповідно до даних інформаційного ресурсу Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку Smida, 24% акцій ПАТ «Київський річковий порт», яке володіє будівлею річкового вокзалу, належить белізькій фірмі AEROTRADE SOLUTIONS INC. Її представник Андрій Савчук був фінансовим директором Київського представництва «Торговий дім «Жидачівський паперовий комбінат», а також фінансовим директором концерну «Основа» з орбіти Михайла Бродського. Цей же Андрій Савчук у 2002 році був кандидатом у народні депутати від партії Бродського «Яблуко». 

Директором самого ПАТ «Київський річковий порт» є Сергій Бойко, він же – керівник київської регіональної організації «Партії вільних демократів» Михайла Бродського.

Михайло Бродський у телефонному коментарі підтвердив нам, що має прямий стосунок до ПАТ «Київський річковий порт», бо є акціонером товариства.

«Так, ми купували акції у Сергія Максимова. «Зайшли» акціонерами десь із півроку тому. Ми бачимо розвиток річкового порту. У цьому палаці було два ресторани, а також він працював як сам вокзал для туристів для прогулянок по Дніпру. Ми досі вбачаємо, що працювати він має у двох іпостасіях – ресторани і вокзал. Поки рано говорити про щось конкретно, концепцією займається мій син Юрій», – зазначив Михайло Бродський. Однак вартість угоди купівлі будівлі не назвав.

25% акцій ПАТ «Київський річковий порт» належить ТОВ «Сучасне партнерство». Екс-директором ТОВ «Сучасне партнерство» був Віктор Сидорук – помічник депутата Нестора Шуфрича. 

ТОВ «Сан гален холдінг», яке володіє ще 25% акцій ПАТ «Київський річковий порт» теж, ймовірно, компанія, наближена до Нестора Шуфрича. Фірма має спільний телефон із Міжнародним благодійним фондом «Музей історії повітроплавання і авіації імені Сікорського», співзасновником якого є нині покійна матір Нестора Шуфрича – Марія Шуфрич.

Коментар у Нестора Шуфрича поки що взяти не вдалося – він не відповідає на телефонні дзвінки.

Це не перший спільний бізнес Нестора Шуфрича і Михайла Бродського. За нашими даними, їм також належить ресторан «Гімалаї» на Хрещатику в Києві. 

Правда України

leave a reply: