Меморіальний комплекс загиблих захисників України відкритий у Херсоні

geroi-ukrainy

Меморіальний комплекс відкритий у Херсоні на цвинтарі Геологів на ділянці, де поховані військовослужбовці, загиблі на Донбасі під час проведення АТО. У церемонії відкриття меморіалу взяли участь народні депутати України, представники обласної та міської влади, а також члени сімей і однополчани загиблих військовослужбовців.

Меморіал – це 15 гранітних надгробків на могилах військових та правоохоронців. Ініціатором спорудження виступили сім’ї загиблих, ідея була підтримана міською владою.

Проект меморіалу розроблений Українським інститутом національної пам’яті спеціально для Херсона. За словами Вікторії Вагнер, яка також брало участь у створенні меморіалу, це пілотний варіант проекту меморіалу на місці поховання загиблих героїв, який згодом буде запропонований усім містам України.

«На нашому боці воюють Герої, які не шкодують свого життя заради всіх нас, заради майбутнього України. І, як це часто буває, гинуть найкращі. Але ми маємо пам’ятати їх, пам’ятати про їхній подвиг. І цей меморіал – свідчення пам’яті, яка житиме вічно», – так звернувся до присутніх міський голова Володимир Миколаєнко.

Меморіал освятили священики Української православної церкви Київського патріархату.

Зараз встановлені 15 пам’ятників на могилах військовослужбовців, а також частково проведений благоустрій території. Завершити роботи передбачається навесні.

Правда України

leave a reply: