Путляндія повинна виплатити Україні 500 млрд доларів компенсацій, а не просити погашення боргу януковича

компенсації

Міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявляє, що Москва вимагатиме від України погашення єврооблігацій на 3 мільярди доларів вже у грудні 2015 року.

«Нам необхідно розвивати свою економіку, вкладати в інфраструктуру. Кошти, які ми повинні отримати до кінця поточного року, підуть на розвиток інфраструктури російської економіки у найближчі роки», – сказав Силуанов у четвер, 27 серпня.

За його словами, «Росія наполягатиме на непорушності домовленостей з Україною щодо повернення коштів Фонду національного добробуту, вкладених в українські папери».

У четвер, 27 серпня, українські урядовці повідомили, що Київ домовився зі Спеціальним комітетом кредиторів про списання 20% боргу, що дозволить зменшити борговий тягар майже на 4 мільярди доларів. Таке списання заборгованості знизить комерційний державний і гарантований державою борг України з 19,3 мільярда доларів до 15,5.

Антон Силуанов заявив, що Москва не братиме участі у реструктуризації боргу України.

Росія наприкінці 2013 року придбала єврооблігації України на 3 мільярди доларів, їх погашення має відбутися у грудні 2015 року.

Правда України

leave a reply: