ГПУ пресує центр оцінювання якості освіти, бо їхніх дітей офіційно визнали тупими

ЗНО

Дискредитація зовнішнього незалежного оцінювання відбувається через неможливість деяких чиновників добитися підвищення балів при оцінюванні знань. Про це голова комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, депутат Лілія Гриневич написала на своїй сторінці у мережі.

«Переконана, що гучна заява генпрокурора про «ряд важких злочинів» в Українському центрі оцінювання якості освіти – це чергова спроба підірвати довіру до системи зовнішнього незалежного оцінювання. Адже цього року також виявилося багато бувалих і новоспечених чиновників, які не змогли задовільнити свої побажання з підвищення балів ЗНО, а тому готові на все, щоб дискредитувати систему», – стверджує Гриневич.

При цьому вона висловила упевненість у тому, що голова УЦОЯО Ігор Лікарчук не міг допустити порушень у роботі центру.

«Я добре знаю Ігоря Лікарчука і впевнена, що у питаннях об’єктивності результатів, він – твердий, як криця. Поки що не надано жодного доведеного факту про зміну результатів у базі, проте огульно підважується репутація фахівців, які самовіддано і добре виконують свою роботу», – заявила Гриневич.

21 липня генпрокурор Віктор Шокін заявив, що Генпрокуратура України, Служба безпеки і Міністерство внутрішніх справ проводять спецоперацію із затримання високопосадовців Міносвіти, яких підозрюють у зловживанні службовим становищем. За його словами, йдеться про керівництво Центру оцінювання якості освіти. 22 липня в ГПУ повідомили, що чотири керівники центру оцінювання якості освіти отримали повістки на допит.

У Міносвіти заявили, що слідчі дії не несуть загрози для вступної кампанії.

Кабінет міністрів України відсторонив Ігоря Лікарчука від виконання обов’язків директора УЦОЯО на час проведення розслідування.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти. 

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

leave a reply: