путінський парламент запропонував заборонити діяльність так званих «небажаних організацій»

путінський парламент

Нова ініціатива російського парламенту, який запропонував заборонити діяльність так званих «небажаних організацій», є черговим кроком у наступі на права людини в Росії, заявляє міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

Як заявив директор програми Amnesty International по Європі і Центральній Азії Джон Дальгузен, мета цих нічим не виправданих і непотрібних дій полягає в тому, щоб перешкодити людям вести законну роботу, яка не подобається російській владі. Він наголосив, що критерії, за якими російська влада має намір відносити організації до «небажаних», погано сформульовані, довільні і туманні.

8 липня Рада Федерації Росії передала до Генеральної прокуратури і МЗС «патріотичний стоп-лист» – список із 12 іноземних неурядових організацій, що працюють в Росії. Це може призвести до того, що за законом, ухваленим у травні, ці організації будуть визнані «небажаними» і закриті, якщо їхня діяльність становить загрозу «основам конституційного ладу Росії, обороноздатності чи безпеки держави».

У так званий «патріотичний стоп-лист» увійшли Інститут «Відкрите суспільство» (Фонд Сороса), Національний фонд демократії, Міжнародний республіканський інститут, Національний демократичний інститут із міжнародних питань, Фонд Макартурів, Freedom House, Фонд Чарльза Стюарта Мотта, Фонд «Освіта для демократії», Східно-Європейський демократичний центр, Світовий конгрес українців, Українська всесвітня координаційна рада і Кримська польова місія з прав людини.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

leave a reply: